Ο Παναγιώτης Τοκμακίδης, πρώτος των πρώτων στην Ροδόπη

Posted: 2 Σεπτεμβρίου 2008 in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΑ

• Στις σχολές υψηλής ζήτησηςεισήχθησαν οιμαθητές της Ροδόπης

Πρώτος των πρώτων ανάμεσα σε όλους τους μαθητές της Ροδόπης αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Τοκμακίδης, ο οποίος πέτυχε την πιο υψηλή βαθμολογία στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Παναγιώτης Τοκμακίδης, γιος του Αντιπρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης, Σάββα Τοκμακίδη και της καθηγήτριας Αγγλικών (ιδιοκτήτριας φροντιστηρίου) Τίνας Ιωάννου – Τοκμακίδη εισήχθη στην (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων Θεσσαλονίκης) με βαθμό πρόσβασης 19,521. Ειδικότερα, η βαθμολογία του είχε ως εξής : στο μάθημα των Μαθηματικών 19,7, στη Βιολογία 19,6, στη Φυσική κατεύθυνσης 19,4, στη Χημεία 20, στη Βιολογία Γενικής Κατεύθυνσης 20 και 17 στην Έκθεση.

Ο Παναγιώτης Τοκμακίδης γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1990 και όπως λένε η οικογένεια και οι φίλοι του, πάντα ήταν ένα παιδί που έβαζε στόχους και τους πραγματοποιούσε. Έναν από αυτούς, να φτάσει τον πατέρα του, αντιπρύτανη του ΔΠΘ και καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, τον έβαλε όταν είδε φωτογραφία του πατέρα του σημαιοφόρο.

Όσον αφορά τον χαρακτήρα του Παναγιώτη είναι σεμνό παιδί που δουλεύει αθόρυβακαι μεθοδικά. Διάβαζε καθημερινά 4 ώρες και πήγαινε άλλες 3 ώρες φροντιστήριο. Ήταν αθλητής του στίβου αν και την τελευταία χρονιά παραμέλησε λίγο την μεγάλη του αγάπη, τον αθλητισμό, λόγω διαβάσματος.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν θεωρεί ότι στερήθηκε κάτι γιατί ακόμη και χρόνο για τους φίλους έβρισκε προκειμένου να βγει έξω και να πιει έναν καφέ.

Στις σχολές υψηλής ζήτησηςεισήχθησαν οιμαθητές της Ροδόπης

«Ποσοστό 70% των φετινών αποφοιτησάντων μαθητών από τα Λύκεια της Ροδόπης πέτυχαν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και μάλιστα οι περισσότεροι εισήχθησαν σε σχολές υψηλής ζήτησης», όπως τόνισε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Πανδρεμένος κάνοντας λόγω για «ποιοτική αναβάθμιση» σε ότι αφορά τις επιτυχίες των μαθητών.

Ειδικότερα, εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 260 από τους 600 αποφοιτήσαντες την φετινή χρονιά και σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι62 εισαχθέντες του 10% και οι 130 μουσουλμάνοι, οι οποίοι εισάγονται με το ποσοστό 0,5 % και αναμένεται η Ροδόπη να έχει τα πιο υψηλά ποσοστά.

Όσον αφορά τις σχολές προτίμησης των μαθητών της Ροδόπης ήταν οι παιδαγωγικές σχολές και οι σχολές ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s