Θα ντυθούν στο χακί πριν γίνουν αστυνομικοί

Posted: 9 Σεπτεμβρίου 2008 in ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

• Περισσότερη πρακτική εκπαίδευση και λιγότερη εκπαιδευτική για τους δόκιμους αστυφύλακες από φέτος
Με καινοτομίες στην εκπαίδευση ξεκινά φέτος η ακαδημαϊκή χρονιά για τους εισερχόμενους στιςσχολές αστυφυλάκων

Στο χακί θα ντυθούν φέτος για πρώτη φορά οι 1.500 περίπου εισαχθέντες στις σχολές Δοκίμων Αστυφυλάκων όλης της χώρας, πριν εισέλθουν στην σχολή τουςγια την βασική «αστυνομική» εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που απεστάλη στην Αστυνομική Ακαδημία και εκδόθηκε στις 26 Αυγούστου 2008, οι επιτυχόντες στις σχολές Αστυφυλάκων από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι της 24 Οκτωβρίου θα παρουσιαστούν σε Κέντρα Εκπαίδευσης του στρατού Ξηράς, σε Αυλώνα και Θήβα., όπου θα λάβουν την βασική στρατιωτική εκπαίδευση.

Επιπλέον, το πρόγραμμα εκπαίδευσης μέσα στις σχολές Αστυφυλάκων θα περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες. Για παράδειγμα, φέτος, η θεωρητική εκπαίδευση θα διαρκεί 1 έτος (Α’ και Β’ εξάμηνο) και η πρακτική άσκηση θα διαρκεί 1,5 έτος ενώ στο Ε’ εξάμηνο, οι δόκιμοι θα επανέρχονται για ένα μήνα στα θρανία για να ολοκληρώσουν την θεωρητική τους εκπαίδευση.

Αλλαγές στα μαθήματα που θα διδάσκονται οι σπουδαστές δεν θα γίνουν αλλά όπως τόνισε ο διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Κωνσταντίνος Δρόσος φέτος οι δόκιμοι αστυφύλακες θα είναι πιο πολύ έξω και λιγότερο μέσα στην σχολή.

«Ήταν ένα πάγιο αίτημα μας που φέτος γίνεται πραγματικότητα, δηλαδή οι σπουδαστές των σχολών αστυφυλάκων να εκπαιδεύονται μέσα στα πραγματικά προβλήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δρόσος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη σχολή αστυφυλάκων Κομοτηνής εισάγονται φέτος 340 δόκιμοι αστυφύλακες ενώ στις εγκαταστάσεις της σχολής θα εκπαιδευτούν και οι ειδικοί φρουροί που θα προσληφθούν.

Όσον αφορά τα μαθήματα που διδάσκονται οι δόκιμοι αστυφύλακες μεταξύ άλλων είναι Αστυνομικό Δίκαιο, Ποινικό Δίκαιο, Εγκληματολογία, Συνταγματικό Δίκαιο και Ανθρώπινα δικαιώματα,Οπλοτεχνική- Σκοποβολή, Αυτοάμυνα, Σωματική Αγωγή – Αθλητισμός, Κοινωνική και Επαγγελματική Αγωγή, Δεοντολογία, Δημόσιες Σχέσεις, Πληροφορική, Ξένη γλώσσα, Πολιτική Σχεδίαση Έκτακτης Αναγκης (ΠΣΕΑ) κ.α.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s