Την προσωπική παρέμβαση του Καραμανλή ζητάει ο Δαμασκηνός

Posted: 11 Νοεμβρίου 2008 in ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

mitropolitis.jpg

Για τη συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων
του πρώην Ομίλου Λαναρά

Με επιστολή που απέστειλε την Δευτέρα (10/11) προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κώστα Καραμανλή, και η οποία κοινοποιήθηκε προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Παιδείας κ.κ. Αλογοσκούφη και Στυλιανίδη αντίστοιχα, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνός ζητάει από τον κ. Καραμανλή την προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να επιλυθεί το τεράστιο πρόβλημα των εργοστασίων της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας Α.Ε.» και να εξασφαλιστεί η συνέχιση των εργοστασίων. Η επιστολή του κ. Δαμασκηνού έχει ως εξής :

Η Αγία Εκκλησία του Χριστού εκ της φύσεως της ως Μητρός του Λαού του Θεού πάντα συμπάσχει με αυτόν και παρέχει την αρωγή της για την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία ο λαός αντιμετωπίζει.

Για το λόγο αυτό, η τοπική Εκκλησία της ακριτικής και ευαίσθητης περιοχής της Ροδόπης, συμπάσχουσα με το λαό αυτής, θεωρεί χρέος να επιστήσει την προσοχή της Κυβέρνησης επί του σοβαροτάτου προβλήματος της ανεργίας, το οποίο υφίσταται εδώ και καιρό στην περιοχή μας και το οποίο επιδεινώνεται ακόμα πιο πολύ από την διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου του Ομίλου «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουρία Α.Ε.».

Η διακοπή αυτή συνεπάγεται την απώλεια εργασίας πολυάριθμων εργαζομένων, κατοίκων της περιοχής μας, στους οποίους οφείλονται αμοιβές σημαντικού ύψους. Τούτο δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης στις οικογένειες των εργαζομένων, το οποίο θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, η οποίο τελεί ήδη υπό κρίση.

Κατόπιν τούτου, απευθύνουμε έκκληση προς εσάς και παρακαλούμε θερμώς όπως παρέμβετε προσωπικώς ώστε να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων για την περίπτωση αυτή και να επιτευχθεί η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και μέσω αυτής, η επίλυση του σοβαροτάτου προβλήματος της Ροδόπης.

Βέβαιοι για την εκδήλωση της ευαισθησίας της Κυβέρνησης και της δικής σας προσωπικώς για τα κοινωνικά προβλήματα της Θράκης, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s