Η χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΧΕΝ Κομοτηνής

Posted: 17 Δεκεμβρίου 2008 in ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

xenchristgiort15122008

Μύρισαν Χριστούγεννα στη ΧΕΝ Κομοτηνής ήδη απόπερασμένη εβδομάδα όταν τα μέλη της συναντήθηκαν για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ανακαινισμένο στέκι τους, στην οδό Σαμοθράκης, έφτιαξαν μελομακάρονα, κουραμπιέδες μηλόπιτες και άλλα νηστίσιμα εδέσματα.

Η πρόεδρος της ΧΕΝ, Δήμητρα Καπιτζόγλου, αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου ενόψει των εορτών, ειδικότερα έκανε λόγω για την ομάδα βιβλίου που λειτουργεί στη ΧΕΝ, τα προγράμματα κοινωνικής στήριξης της γυναίκας αλλά και τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.

Σε ότι αφορά την χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΧΕΝ Κομοτηνής ξεκίνησε από τις αλλοδαπές κυρίες. Μία από αυτές, η Λίλη Νυφούδη, που κατάγεται από την Ελβετίαθυμάται ότι τα Χριστούγεννα στην πατρίδα της στόλιζε το δέντρο όλη η οικογένεια, στρώνανε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι την παραμονή και το βράδυ μετά το φαγητό πήγαιναν στην εκκλησία.

Βέβαια, κάλαντα στην Ελβετία δεν λένε, ούτε νηστίσιμα εδέσματα κάνουν, ωστόσοη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και η οικογενειακή σύναξη μένουν ανεξίτηλα γραμμένες στη μνήμη μικρών και μεγάλων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s