Η Eurosan ΑΕ «έσωσε» το εργοστάσιο της Arcadia στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής από το λουκέτο

Posted: 24 Φεβρουαρίου 2009 in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά από την σχετική ανακοίνωση της Σάνυο Ελλάς για την άμεση παύση της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου της θυγατρικής της Arcadia ΑΒΕΕ, που εδρεύει στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, η Eurosan ΑΕ ανέλαβε άμεσα τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου και ως εκ τούτου συνεχίζει απρόσκοπτα, την λειτουργία και τις παραγωγικές διαδικασίες του ανωτέρω εργοστασίου.

Η ανακοίνωση της Σάνυο Ελλάς

Την άμεση παύση της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής, καθώς της σχετιζόμενης με αυτή εμπορίας, αποφάσισαν οι γενικές συνελεύσεις των θυγατρικών της εταιριών της Σάνυο Ελλάς Συμμετοχική, Arcadia ΑΕΒΕ (ποσοστό συμμετοχής 81%) και Arcadia Audiovisual AE (ποσοστό συμμετοχής 87%).

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποτελεί στρατηγική επιλογή της διοίκησης της μητρικής εταιρίας η οποία κρίθηκε απαραίτητη δεδομένης της συνέχισης των ζημιογόνων δραστηριοτήτων τους. «Η βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων, η απεμπλοκή από ζημιογόνες και μη παραγωγικές δραστηριότητες και η ορθολογικότερη διαχείριση των λειτουργικών εξόδων και του κεφαλαίου κίνησης αποτελούν τις προτεραιότητες της διοίκησης».

Τα μέτρα αυτά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση των μακροοικονομικών συνθηκών, ενώ παράλληλα αποτελούν την βάση για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης. Βασική επιδίωξη της εταιρίας αποτελεί η ανάπτυξη δραστηριοτήτων που να μπορούν να αποφέρουν ικανοποιητική απόδοση κεφαλαίου και θα εξασφαλίσουν υγιή μελλοντική ανάπτυξη με διαχρονικό χαρακτήρα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s