Καρναβαλιστές απ’ όλη την Ελλάδα προσκύνησαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Παντάνασσας

Posted: 3 Μαρτίου 2009 in ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

portolagos132009

Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα που ήρθαν στην Ξάνθη για να γλεντήσουν και πάρουν μέρος στο Ξανθιώτικο καρναβάλι, ωστόσο αυτό που μαςέκανε εντύπωση είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν παρέλειψαν να περάσουν και από το Πόρτο Λάγος και να ανάψουν ένα κεράκι στο μετόχι της Μονής Βατοπεδίου, στον Άγιο Νικόλαο και στην Παναγία Παντάνασσα που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα καθώς δεκάδες λεωφορεία από την Αθήνα σταμάτησαν για να προσκυνήσουν τη χάρη της.

Αρκετοί από αυτούς βγήκαν κλαίγοντας από το εκκλησάκι που βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας, προστάτιδα των καρκινοπαθών, όταν είδαν τα τάματα που είναι αφιερωμένα στην Παναγία. Στο βιβλίο εντυπώσεων μια μητέρα ζήτησε από την Παναγία να καθοδηγεί τις ενέργειες της ώστε να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά της .Άλλοι προσευχήθηκαν υπέρ υγείας των συγγενικών τους προσώπων.

Πολλές είναι και οι φωτογραφίες των ασθενών και υγιών που αποτάθηκαν στην Παναγία και λυτρώθηκαν με την βοήθεια της γιατρεύτηκαν βαριά ασθενείς, απέκτησαν παιδιά άκληρα ζευγάρια, έγιναν καλά παιδιά που έπασχαν από ανίατες ασθένειες ενώ εκεί βρήκαν καταφύγιο και οι δύο Ολυμπιονίκες που τιμωρήθηκαν για χρήση αναβολικών ουσιών, ο Κεντερης και η Θάνου.

Σύμφωνα με τις αφηγήσεις των μοναχών η πρώτη ένδειξη ότι η εικόνα έχει ιδιαίτερη χάρη είναι το εξής γεγονός : Μια μέρα ένας νέος μπήκε στο ναό και πηγαίνοντας να προσκυνήσει την εικόνα άστραψε ξαφνικά το πρόσωπο της Παναγίας και μία αόρατη δύναμη τον έριξε καταγής. Μόλις συνήλθε εξομολογήθηκε με δάκρυα στους πατέρεςότι ζούσε μακριά από τον Θεό και ασχολείτο με την μαγεία. Η θαυματουργική επέμβαση της Παναγίας έπεισε το νέο να αλλάξει ζωή και να γίνει άνθρωποςευσεβής.

Τελικά η πίστη δεν κλονίζεται όταν ο άνθρωπος αντλεί δύναμη από το Θεό, όσα σκάνδαλα τύπου «Μονής Βατοπεδίου» κι αν συζητηθούν. Μερικές φορές ακόμη και η « δυσφήμηση» όταν συνοδεύεται από την αληθινή πίστη μπορεί να αποβεί περισσότερο θετική.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s