ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Posted: 12 Μαΐου 2009 in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

227.indd

• Οι συνεργασίες Στυλιανίδη – Κατσιμίγα – Γιαννακίδη ανανεώνονται με το βλέμμα στο μέλλον

• Κι εσύ τέκνον Βρούτε αναφώνησε χτυπημένος ο Καίσαρας όταν το τέκνον Βρούτος (Κατσιμίγας) μαχαίρωσε τον Καίσαρα (Γιαννακίδη) λέγοντας σε τοπικό ραδιόφωνο ότι «όλα έγιναν με την απόλυτη συμφωνία του Νομάρχη με τον υπουργό Μεταφορών»

Αρκέστηκε σε μια πολιτική απάντηση ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σε ερώτηση της «Φωνής» να σχολιάσει την δήλωση του κ. Κατσιμίγα ότι για την τοποθέτηση του στο Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ  υπήρξε διαβούλευση  του υπουργού με τον νομάρχη και σύμφωνη γνώμη του τελευταίου πριν ανακοινωθεί η συγκρότηση του ΔΣ.

Εν τω μεταξύ υπάρχει τεράστια αναταραχή στους κόλπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι νεοδημοκράτες είναι αγανακτισμένοι επειδή ισχυρίζονται ότι έπρεπε να προτιμηθεί ένας από τις τάξεις τους. Οι ΠΑΣΟΚοι επειδή ο κ. Κατσιμίγας συμμετέχει σε κομματικά όργανα, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, και είναι προκλητικό ένας εκλεκτός του κυβερνητικού υπουργού να συμμετέχει σε όργανα που παίρνουν αποφάσεις ενόψει μάλιστα  των εκλογών.

Φυσικά, υπάρχει αναταραχή και για τον σοβαρότατο λόγο ότι ο διορισθείς στον ΕΡΓΟΣΕ αντινομάρχης είχε και την σύμφωνη γνώμη του νομάρχη, Άρη Γιαννακίδη, που συναίνεσε στην πρόταση Στυλιανίδη και έδωσε την…. ευχή του.

Οι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν σαστισμένοι και ισχυρίζονται ότι ο Κατσιμίγας  δεν είναι μέλος τους αφού «ξεστράτισε» από την κομματική γραμμή και συμμετείχε σε άλλο ψηφοδέλτιο στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές αλλά δεν σκέφτηκαν… να τον διαγράψουν.

Τελικά, οι κρυφές αγάπες δημιουργούν απιστίες που φτάνουν μέχρι τον χωρισμό. Τώρα, ποιοι αγαπιούνται κρυφά, σε τι είδους απιστίες οδηγούν τη ζωή τους και πότε θα επέλθει ο χωρισμός θα το δείξει ο χρόνος. Προς το παρόν όλοι το έχουν τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι.

Για την ιστορία να πούμε ότι η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης σε έκτακτη συνεδρίαση της αποφάσισε ύστερα και από αυτή την εξέλιξη την διαγραφή του Κώστα Κατσιμίγα από την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για τις Ευρωεκλογές. Εμείς ρωτάμε, νομίζουν ότι έκαναν κάτι σπουδαίο; Θέση για την ενέργεια του Άρη Γιαννακίδη να δώσει το «πράσινο» φως θα πάρει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ;

Ευριπίδης Στυλιανίδης :
«Δεν περισσεύει κανείς»

Μεγάλη αναταραχή προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας στο πολιτικό σκηνικό της Ροδόπης όταν ύστερα από απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. του ΕΡΓΟΣΕ το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και Αντινομάρχης Ροδόπης κ. Κώστας Κατσιμίγας μαζί με τον Νίκο Παπαθανασίου.

Ερωτηθείς από την «Φωνή» να σχολιάσει τα κριτήρια της επιλογής του αυτής, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απάντησε πως «αυτά που λέω πολιτικά τα εννοώ πάντα και αυτό είναι η ιδιοτροπία μου. Όταν έλεγα το 1996, τη στιγμή που ξεκινούσα την πολιτική διαδρομή ότι ο τόπος για μένα είναι πάνω από τα κόμματα το εννοούσα. Θεωρώ ότι έχουμε πολύ λίγες αξιόλογες μονάδες ως μικρή κοινωνία και δεν περισσεύει κανείς. Είμαι διατεθειμένος κι εγώ και η παράταξη που εκπροσωπώ αυτές τις δυνάμεις, ότι ιδεολογικό χρώμα ή ταυτότητα κι αν έχουν, να τις αξιοποιήσουμε όταν η προσωπικότητα και η ποιότητα του καθενός μπορεί συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου.

Αυτή την έννοια έχει η απόφαση μου και δεν έχει παρθεί ούτε μικροκομματικά ούτε με ιδιοτελή κριτήρια. Θεωρώ ότι ο Κώστας Κατσιμίγας είναι μια αξιόλογη μονάδα που προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς αλλά επειδή είναι και λαμπρός επιστήμονας στο συγκεκριμένο πόστο μαζί με τον Νίκο Παπαθανασίου και με άλλους επιστήμονες της περιοχής που είναι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ο καθένας μπορούν να συμβάλλουν όχι μόνο για να στρέψουν το ενδιαφέρον του Οργανισμού, τον οποίο διοικούν και στην ΑΜ-Θ αλλά για να αποδείξουν κιόλας στο Πανελλήνιο ότι και αυτή η περιοχή μπορεί να γεννά κεντρικά στελέχη όλων των αποχρώσεων και όλων των ιδεολογιών. Δεν δέχομαι τα πάντα στην Ελλάδα να διοικούνται από ευνοημένους άλλων περιοχών. Η δική μας περιοχή έχει γεννήσει αξιόλογες προσωπικότητες σε όλους τους χώρους. Θα πρέπει να έχουμε την ευρύτητα πνεύματος αυτούς τους ανθρώπους να τους αξιοποιούμε, να αθροίζουμε τις δυνάμεις μας και να πολλαπλασιάζουμε τα αποτελέσματα προς όφελος του τόπου και της πατρίδας».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s