Για τις 22 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη για το Βατοπέδι

Posted: 15 Μαΐου 2009 in ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

vatopedi1552009

Για τις 22 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Βατοπεδίου, Μοναχών Εφραίμ, Αρσενίου και της πρώην Προέδρου Πρωτοδικών Ροδόπης, Μαρίας Ψάλτη, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Παρασκευή (15/5) στο Πρωτοδικείο Ροδόπης.

Το αίτημα αναβολής που κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Μοναχού Αρσενίου ήταν το ίδιο με αυτό που κατέθεσε και την προηγούμενη φορά στις 4 Μαΐου και συγκεκριμένα για λόγους υγείας καθώς ο Μοναχός Αρσένιος σύμφωνα με τον δικηγόρο του έπεσε, χτύπησε στο κεφάλι και κρίνεται αναγκαία η πνευματική και σωματική ξεκούραση από τους θεράποντες ιατρούς. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων δεν προκύπτει προς το παρόν καθώς η παραγραφή είναι οκταετής και θα έχει ισχύ από το 2012.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης και πρώην πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής αναφερόμενος στη νέα αυτή αναβολή σημείωσε πως «θέλω να παρατηρήσω δύο πράγματα, ότι πρώτον η δικαστής, η οποία είναι κατηγορούμενη σήμερα θα έπρεπε κατά την άποψη μου, να μην δικάζει, είναι παράδοξο να κατηγορείται μία δικαστής ότι παρέβη το καθήκον της και απ΄ όσο γνωρίζω υπάρχει και εκκρεμότητα στη πειθαρχική της δίωξη, παρόλα αυτά ασκεί καθήκοντα Εφέτη στο εφετείο Σύρου, αυτό είναι νομίζω ένα κενό της πολιτείας.  Δεύτερον κατά οποιονδήποτε τρόπο θα απονεμηθεί σαφώς δικαιοσύνη για τους σημερινούς κατηγορούμενους, για την τότε Πρόεδρο και για τους δύο Μοναχούς. Εκείνα όμως τα αδικήματα, τα οποία έχουν παραγραφεί, δυστυχώς είναι τα αδικήματα των πολιτικών προσώπων, των Υπουργών της ΝΔ, οι οποίοι στην κυριολεξία χάρισαν, ξεπούλησαν δημόσια περιουσία αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Δυστυχώς λοιπόν με το πραξικοπηματικό κλείσιμο της Βουλής παραγράφηκαν και τα αδικήματά τους. Νομίζω ότι αυτό από μόνο του αποτελεί ένα τεράστιο σκάνδαλο και είναι αυτό που δίει τα δείγματα ατιμωρησίας των πολιτικών προσώπων έναντι των απλών πολιτών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Μαρίας Ψάλτη, Αθανάσιος Καμαράκης, τόνισε από τη μεριά του πως «το αίτημα της αναβολής προέρχεται από τον Μοναχό Αρσένιο, που όπως θα θυμάστε από την προηγούμενη φορά νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό, διότι είχε πέσει και είχε χτυπήσει το κεφάλι του. Ήδη με νέα εξέταση συνεστήθη από τους γιατρούς να αποφύγει για ένα μήνα κάθε κόπωση πνευματική ή σωματική και επειδή θέλει να είναι παρόν στη Δίκη, για να τη παρακολουθήσει, αλλά και είναι και βασικός παράγοντας σε αυτή την υπόθεση, το Δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχει ανυπέρβλητο κώλυμα στο πρόσωπό του. Εφόσον οι γιατροί βεβαιώνουν ότι για ένα μήνα θα πρέπει να αποφευχθεί και το Δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση, γιατί δεν μπορούσε να διακόψει, όπως είπε και η κ. Πρόεδρος έπρεπε να είναι μέσα σε 15 μέρες για το Σεπτέμβριο.  Αυτό βολεύει και τους δικηγόρους, που έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις μέσα στον Ιούλιο, όταν είχε προταθεί για να γίνει η αναβολή από τον κ. Εισαγγελέα».

Όσον αφορά την κ. Ψάλτη ο Αθανάσιος Καμαράκης πρόσθεσε ότι «είναι εφέτης ήδη στη Σύρο, προφανώς εξουσιοδότησε τον κ. Αργυρόπουλο, ο οποίος μπορούσε να την εκπροσωπήσει και θα μπορούσε να γίνει η Δίκη αν δεν υπήρχε το κώλυμα για τον Μοναχό Αρσένιο».

Τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης των Μοναχών Εφραίμ και Αρσενίου, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, πρόσθεσε πως «η συζήτηση της υποθέσεως αναβλήθηκε προκειμένου να μπορέσει ο Πατέρας Αρσένιος να είναι ο ίδιος παρών στην εκδίκαση της υποθέσεως. Σήμερα δεν μπορούσε να έρθει για πολύ σοβαρούς λόγους υγείας. Δεν παραγράφεται τίποτα, γιατί η παραγραφή είναι οκταετής».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s