Παρουσιάστηκε το «IASMOS PARK»

Posted: 26 Μαΐου 2009 in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

iasmospark2452009

• Θα απευθύνεται σε 2.500.000 πελάτες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια
• Προβλέπονται σύγχρονες κατασκευές με πολύ πράσινο, φιλική ενέργεια προς το περιβάλλον και ανάπτυξη 50 καταστημάτων

«IASMOS PARK» λέγεται η νέα επένδυση που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αρχίσει να υλοποιείται τέλος του έτους ενώ τα έργα υποδομής αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2011 στον Ίασμο.

Το πάρκο του Ιάσμου, που ακόμη είναι στα χαρτιά, παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου (23/5) από τον υπεύθυνο της αναδόχου εταιρείας VITA DEVELOPMENT (που έχει έδρα την Αθήνα), τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Δήμαρχο Ιάσμου, Κυριάκο Αμούτζα, παρουσία του Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Δημήτρη Σταμάτη, του Νομάρχη Ροδόπης, Άρη Γιαννακίδη, του Δημάρχου Κομοτηναίων, Δημήτρη Κοτσάκη, του προέδρου του ΕΒΕ Ροδόπης, Νίκου Αγγελίδη και άλλων τοπικών αρχόντων.

Το «IASMOS PARK» είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της αναδόχου εταιρείας, Βασίλη Μουχτάρη, «μία επένδυση που θα κοστίσει 50-55 εκατομμύρια ευρώ, συνολικής έκτασης 320 στρεμμάτων και 60.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει μία δεξαμενή πελατείας  2.500.000 ανθρώπων».

Επιπλέον μέσα στο εμπορικό πάρκο θα αναπτυχθούν τουλάχιστον 50 καταστήματα. «Μέχρι σήμερα» επεσήμανε ο κ. Μουχτάρης «όλο το εμπορικό παιχνίδι παίζεται στις μεγαλουπόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τώρα κάνουμε την ανάπτυξη περιφερειακή με εμπορικά πάρκα σε Γιάννενα, Λάρισα και Ίασμο».

«Πιστεύουμε ότι σε 12-14 μήνες το έργο θα έχει ολοκληρωθεί» είπε ο κ. Μουχτάρης και θα περιλαμβάνει καινοτόμες δράσεις, π.χ. ενεργειακά φυτά, φιλικές  προς το περιβάλλον ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φωτοβολταϊκά συστήματα, υγρά στοιχεία, πολύ πράσινο, δηλαδή θα είναι ένας χώρος φιλικός προς το περιβάλλον.

Ο Ίασμος επιλέχθηκε γιατί βρίσκεται στο μέσο της Θράκης και ακριβώς εν μέσω δύο καθέτων αξόνων που θα ενώνουν την Θράκη και την Ελλάδα με την Βουλγαρία.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η περιοχή προετοιμάζεται για τον νέο της ρόλο, τις υποδομές και τις δυνατότητες της, τις οποίες αρουσιάσαμε στο πλαίσιο της Έκθεσης «Θράκη 2009». Θα μας φέρουμε μπροστά σε μία μεγαλύτερη περιφερειακή και διεθνή αγορά την οποία πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να απορροφήσουμε  προς όφελος και των πολιτών της Ροδόπης και της τοπικής ανάπτυξης. Παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το σχέδιο για την δημιουργία ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου στον κόμβο Ιάσμου. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας επίπονης προσπάθειας που έγινε από εμένα, τον Δήμαρχο Ιάσμου και την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με στόχο αυτή η επένδυση αντί να πάει στα βόρεια σύνορα μας μέσα στην βουλγαρική επικράτεια να έρθει εδώ».

Η επένδυση θα δημιουργήσει 1.300 θέσεις εργασίας και θα απευθύνεται σε 1.500.000 Έλληνες καταναλωτές και παράλληλα σε 2.000.000 καταναλωτές στα βόρεια σύνορα μας από το 2010-2011 όταν θα ολοκληρωθούν και οι κάθετοι άξονες.

Εντωμεταξύ ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και ολοκληρώνονται μέσα στο καλοκαίρι αλλά και στο αεροδρόμιο Καβάλας  και στα μικρά αεροδρόμια αεραθλητισμού και της γενικής αεροπορίας που πρόκειται να δημιουργηθούν για να φιλοξενήσουν μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη και όπως είπε καταληκτικά ο κ. Στυλιανίδης «θα μειώσουν την απόσταση της αγοράς από τους τουριστικούς προορισμού και θα δημιουργήσουν πρόσθετα κίνητρα για την περιοχή».

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Κυριάκος Αμούτζας, αναφέρθηκε στην δυνατότητα δουλειάς που θα έχουν οι δημότες του Ιάσμου. «Όταν υπογράψαμε την σχετική σύμβαση» τόνισε ο Δήμαρχος «η ανάδοχος εταιρεία ζητούσε να πουλήσουμε το ακίνητο αλλά εμείς το νοικιάσαμε και στις συμβάσεις που υπογράψαμε ζητήσαμε το 75% του εργατικού δυναμικού που θα προσληφθεί για να αναδείξει αυτό το έργο να είναι Ιασμιώτες».

«Επίσης, στον Ιασμο γίνονται δυο μεγάλα έργα» πρόσθεσε ο Δήμαρχος και αυτά είναι «το εμπορευματικό κέντρο και οι εργατικές κατοικίες Ιάσμου. Παρόμοιες κατοικίες με αυτές του Ιάσμου χτίστηκαν στην Γαλλία, την Σαρδηνία και Ιταλία και από την Ελλάδα μόνο εδώ στον Ιασμο». Αυτό το έργο θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο (30/5) στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιάσμου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s