Εργολάβος απαιτεί από την ΔΕΥΑΚ 1,5 εκ. ευρώ για έργα που δεν πληρώθηκαν

Posted: 23 Ιουνίου 2009 in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΥΑΚ

Αφορούσαν το έργο της δυτικής εισόδου της πόλης
Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενέκρινε τα ποσά με επιταγές αλλά… αυτά πήγαν για πληρωμές άλλων εργολάβων και συμβασιούχων υπαλλήλων

Πρέπει οι πολίτες να μαθαίνουν την αλήθεια για να μην γίνονται αντικείμενα προπαγάνδας ώστε ο φανατισμός που τους καλλιεργείται να μην τους μεταμορφώνει σε ανεγκέφαλους φανατικούς που άγονται και φέρονται απο τον κάθε τυχοδιώκτη και κάθε λαμόγιο.

Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου κατέβηκε στις εκλογές με το σύνθημα της σωστής διαχείρισης που είχε εφαρμόσει ενώ ο κόσμος πίστεψε γιατί δεν γνώριζε. Σήμερα θα αναφερθούμε σε μια περίπτωση κακοδιαχείρισης της τότε δημοτικής επιχείρησης, της ΔΕΥΑΚ για να γνωρίσουν οι αναγνώστες με στοιχεία οτι ένα παραδοσιακό μπακάλικο λειτουργεί καλύτερα.

Το θέμα είναι το εξής :

Όταν αποφασίστηκε να γίνει η δυτική είσοδος της Κομοτηνής στην περιοχή του εργοστασίου ΓΑΖΗ και εγκαταστάθηκε ο εργολάβος ανακάλυψαν οτι έπρεπε να μετακινηθούν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

ΔΕΥΑΚ - ΕΠΙΤΑΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ

Η Περιφερεια ΑΜ-Θ που εκτελούσε το έργο ζήτησε απο την ΔΕΥΑΚ να πραγματοποιήσει την μεταφορά, σαν ειδική στο έργο, και να πληρώσει η ίδια η Περιφερεια το λογαριασμό. Το έργο ανατέθηκε απο την δημοτική επιχείρηση σε εργολάβο που το εκτέλεσε και στις 9-12-2004 εκδίδεται τιμολόγιο απο την ΔΕΥΑΚ προς την Περιφερεια – ΑΜΘ (ΔΕΚΕ) ώστε να πληρωθεί η πρώτη φάση των εργασιών.

Σε τέσσερις μέρες η Περιφερεια εκδίδει την επιταγή Νο 51843060-6 ποσού 602.735,90€ ισόποσο του τιμολογίου για να εξοφληθεί ο εργολάβος, όμως τα χρήματα αυτά ποτέ δεν δόθηκαν στον κατασκευαστή  αλλά διατέθηκαν σε άλλες πληρωμές  (ΔΕΗ, άλλοι εργολάβοι).

ΔΕΥΑΚ - ΕΠΙΤΑΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Στην συνέχεια η ΔΕΥΑΚ στέλνει και άλλο τιμολόγιο στην ΠΑΜΘ εκδίδοντας το τιμολόγιο Νο 46/19-12-2006 ποσού 600.000€. Για την εξόφληση του τιμολογίου αυτού αυθημερόν εκδίδεται επιταγή ποσού 600.000€ όμως και το ποσό αυτό δεν έφτασε στα χέρια του εργολάβου γιατί διατέθηκε για Δώρο Χριστουγέννων συμβασιούχων  υπαλλήλων και για άλλα έργα στο υδραγωγείο.

Ο κατασκευαστής εργολάβος που δεν πήρε τα λεφτά του την εποχή εκείνη στρέφεται κατά της σημερινής διοίκησης της ΔΕΥΑΚ και ζητάει  έντοκα την εξόφληση των δυο έργων. Έτσι η τωρινή διοίκηση της επιχείρησης θα πληρώσει έντοκα χρέη της  παλιάς διοίκησης της ΔΕΥΑΚ που πήρε τα χρήματα και τα διέθεσε σε άλλα έργα.

Νοικοκυρεμένα πράγματα, χρηστή διοίκηση, αδιαφανής διακίνηση χρημάτων και πιθανή  περίπτωση ενθυλάκωσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s