Ανακαινίζεται το δημοτικό κολυμβητήριο Κομοτηνής

Posted: 1 Σεπτεμβρίου 2009 in ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ 28.08.09

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης του  και στις 19 Σεπτεμβρίου  παραδίδεται στους δημότες της Κομοτηνής το δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης.

Το έργο καλλωπισμού του κολυμβητηρίου ανέλαβε  πριν από λίγες ημέρες μετά από διαγωνισμό μια ελληνική εταιρεία η STELMA S.A. και οι εργασίες που εκπονούνται περιλαμβάνουν το βάψιμο του κτηρίου εσωτερικά και εξωτερικά, την ανακαίνιση των αποδυτηρίων, την δημιουργία εξωτερικών αποδυτηρίων στην μικρή πισίνα και αίθουσα αναμονής για τους γονείς που συνοδεύουν τα απιδιά τους.

Το δημοτικό κολυμβητήριο επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης (27/8) ο δήμαρχος Κομοτηναίων, Δημήτρης Κοτσάκης, μαζί με τον ανάδοχο του έργου, Μαματζή Ελευθέριο, και τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης άθλησης και μαζικού αθλητισμού, Γιώργο Ναβροζίδη.

Το έργο θα κοστίσει 350.000 ευρώ και όπως είπε ο κ. Κοτσάκης χρηματοδοτείται από πόρους του δήμου. Παράλληλα ο κ. δήμαρχος τόνισε «κάναμε μία αίτηση στην Δημόσια Επιχείρηση Αερίου για να μας φέρει αέριο για το κολυμβητήριο, το κλειστο γυμναστήριο και το πολύκεντρο του δήμου Κομοτηνής». Σε ότι αφορά το έργο ανακαίνισης ο κ. Κοτσάκης πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μια πλήρης ανακαίνιση καθώς όλες οι εγκαταστάσεις είναι γερασμένες και επικίνδυνες για τα παιδιά».

Από την πλευρά του ο κ. Ναβροζίδης αναφερόμενος στις υπηρεσίες που προσφέρει η δημοτική επιχείρηση άθλησης και μαζικού αθλητισμού τόνισε ότι «σκοπός της είναι η αναβάθμιση αυτών των υπηρεσιών» και κάλεσε τους δημότες της Κομοτηνής «να συμμετέχουν στα προγράμματα του μαζικού αθλητισμού, στα οποία έχουν το δικαίωμα συμμετοχής όλοι ανεξαιρέτως, καθώς υπάρχουν προγράμματα για ενήλικες, παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, καρδιοπαθείς κλπ». Οι εγγραφές ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και τα προγράμματα τον Οκτώβριο.

Τέλος, σε ότι αφορά την εταιρεία STELMA S.A.όπως είπε ο εργολάβος ανάδοχος του έργου, Ελευθέριος Μαματζής, «είναι μια οικογενειακή εταιρεία η οποία ξεκίνησε την λειτουργία της πριν από 40 χρόνια από τον ίδιο. Δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό όπως Βουλγαρία, Πολωνία, Γαλλία και Κουβέιτ. Τα τελευταία 4 χρόνια έχει αναλάβει την συντήρηση των κρουαζιερόπλοιων, όπως π.χ. του Queen Mary στα ναυπηγεία ST NAZAIRE της Γαλλίας ενώ τελευταία ανάθεση είναι η συντήρηση του γνωστού Πύργου του Άιφελ. Με τα ίδια χρώματα και ποιότητα υλικών η εταιρεία θα βάψει και το δημοτικό κολυμβητήριο Κομοτηνής.

«Η ανάληψη αυτής της εργολαβίας για τον Πύργο του Άιφελ ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα» είπε ο κ. Μαματζής, «κερδίσαμε τον διαγωνισμό μεταξύ άλλων 10 εταιρειών από όλη την Ευρώπη». Ακόμη και στις εργασίες που διενεργούνται στην Κομοτηνή ο κ. Μαματζής διευκρίνισε ότι πάνω από 70 άτομα, που δουλεύουν στην εταιρεία είναι από την περιοχή της Κομοτηνής και ότι έχουν έρθει εναερίτες στην πρωτεύουσα της Θράκης που εργάζονται και στον πύργο του Άιφελ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s