Εγκαινιάστηκε ο Επιβατικός Σταθμός του Κεντρικού Λιμένα της Καβάλας

Posted: 22 Σεπτεμβρίου 2009 in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , ,

ΠΑΜΘ, ΝΕΟΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ 22.09.09

Άνεση και εξυπηρέτηση υψηλών προδιαγραφών θα απολαμβάνουν πλέον οι ταξιδιώτες, καθώς εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009, ο Επιβατικός Σταθμός του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας, ένα έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, η κατασκευή του οποίου ήταν επιβεβλημένη, προκειμένου το λιμάνι να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές.

Αυτό τόνισε και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας  ΑΜ-Θ κ. Δημήτρης Σταμάτης εγκαινιάζοντας τον Σταθμό και χαρακτηρίζοντας τον «κόσμημα» στο λιμάνι μιας πανέμορφης πόλης, «γιατί το λιμάνι της Καβάλας είναι η ταυτότητα της».

Να σημειωθεί ότι, αυτή την περίοδο στον Κεντρικό Λιμένα Καβάλας εκτελούνται άλλα τρία έργα τα οποία αναβαθμίζουν την λειτουργικότητα του:

– Διαμόρφωση ανατολικού τμήματος λιμένος-έργα υποδομής προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ

– Κατασκευή δικτύων ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού, επιστρώσεων του κεντρικού τμήματος του λιμανιού προϋπολογισμού 930 χιλιάδων ευρώ και

– Ασφαλτοστρώσεις και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ.

Άλλωστε, όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ) κ. Πέτρος Παναγιώτου, το λιμάνι μέχρι σήμερα δεν είχε καμία σύγχρονη υποδομή. «Ότι υπήρχε ήταν έργα της προηγούμενης πεντηκονταετίας. Ο ΟΛΚ άρχισε ένα μεγάλο αγώνα με αντίπαλο τον χρόνο και μετά από πολύ δουλειά πετύχαμε την έγκριση από την επιτροπή που εκπροσωπεί εννέα Υπουργεία και με την βοήθεια του ΥΠΕΧΩΔΕ αξιολογήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν προτάσεις σε μικρό χρονικό διάστημα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην συμβολή του Περιφερειάρχη στην προσπάθεια λέγοντας ότι, «δεν θα είχαμε καταφέρει να φτιάξουμε το έργο αν δεν υπήρχε η αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, που ανέλαβε την δημοπράτηση και την επίβλεψη των έργων», ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη εκτέλεσης και άλλων έργων τα οποία θα αυξήσουν την ασφάλεια του λιμανιού και θα αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές του.

Από την πλευρά ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Ν.Α. Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης κ. Κώστας Τάτσης έδωσε συγχαρητήρια στον ΟΛΚ για το έργο του Επιβατικού Σταθμού, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων πενήντα χρόνων, ενώ ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής, είπε πως η πόλη αυτή μπορεί να ζήσει από τα λιμάνια της, αλλά οτιδήποτε γίνει περισσότερο συμβάλλει στην ανάπτυξη της.

Ο κ. Σταμάτης αναφερόμενος στη συνεργασία όλων των φορέων για το έργο αυτό αλλά και άλλα πολλά και μεγάλα, είπε πως στέλνει δύο μηνύματα και συγκεκριμένα: «Το πρώτο μήνυμα μεταφέρει την σταθερή βούληση της Πολιτείας να ενισχύσει περιοχές που για χρόνια ήταν στο περιθώριο. Οι νέες υποδομές δημιουργούν προϋποθέσεις για μια γρήγορη  οικονομική , πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη σε όλη την περιοχή.  Το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται προς τα κέντρα αποφάσεων. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να τρέξουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα, να απορροφήσουμε να επενδύσουμε να δημιουργήσουμε».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας  ΑΜ-Θ  απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΟΛΚ εξήρε το πάθος και την αποφασιστικότητα του για την ολοκλήρωση των έργων, ενώ απαντώντας στην έκκληση του για την ένταξη νέων έργων, τον διαβεβαίωσε ότι το λιμάνι με το περιβάλλοντα χώρο θα ολοκληρωθούν και οι δυο μελέτες θα ενταχθούν τις επόμενες ημέρες στο ΕΣΠΑ, με συνολικό ποσό  30 εκατ .ευρώ, ώστε η Καβάλα να αποκτήσει το «βαρύ πυροβολικό» και να ανοίξουν οι πύλες για το αύριο και την ανάπτυξη της περιοχής».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s