Περίεργο περιστατικό με φοιτήτρια της ΠΑΣΠ η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κομοτηνής

Posted: 22 Σεπτεμβρίου 2009 in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , , , , , ,

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ - ΘΥΜΑ ΞΥΟΛΟΔΑΡΜΟΥ 19.09.09

Ξυλοδαρμός ή επεισόδιο – «μαϊμού»;

Ένα τουλάχιστο περίεργο περιστατικό, με εμπλοκή ορισμένων φοιτητριών από διάφορες παρατάξεις σε καυγά είχε ως κατάληξη μία από αυτές που είναι μέλος της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ να καταλήξει νοσηλευόμενη στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής με προβλήματα όπως υποστηρίζεται στον αυχένα.

Το περιστατικό συνέβη στη Σχολή Παρευξεινίων Σπουδών την Πέμπτη όπου και φοιτήτριες από διάφορες παρατάξεις που εκείνη τη στιγμή θα έπρεπε να ασχολούνται με εγγραφές νέων φοιτητών, ενεπλάκησαν σε καυγά, ακόμη άγνωστο για ποιο λόγο. Τα πνεύματα πολύ σύντομα ηρέμησαν και οι κοπέλες γύρισαν στα τραπεζάκια των παρατάξεών τους να συνεχίσουν τη δουλειά τους.

Αργότερα το απόγευμα όμως, μία από αυτές απευθύνθηκε στις πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου Κομοτηνής όπου και ανέφερε προβλήματα και πόνους στον αυχένα και στη σπονδυλική στήλη όπου και κρατήθηκε για νοσηλεία. Στην Κομοτηνή έσπευσαν και οι γονείς της φοιτήτριας από την Χαλκιδική.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου την νοσηλευόμενη φοιτήτρια επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο Κομοτηνής ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής μαζί με το νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη. Από το πολιτικό γραφείο του Γιώργου Πεταλωτή στάλθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Ο υπ. Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής, σήμερα Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε με το Νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη, στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής όπου και νοσηλεύεται με πρόβλημα στον αυχένα, την φοιτήτρια της ΠΑΣΠ από τη Χαλκιδική, η οποία δέχθηκε απρόκλητη επίθεση ομάδας φοιτητών της ΔΑΠ.

Ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι οφείλουμε όλοι έμπρακτα να προλαμβάνουμε, να απομονώνουμε και να καταδικάζουμε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές οι οποίες εκτός από το ήρεμο προεκλογικό κλίμα, τραυματίζουν και την άριστη εικόνα της πόλης μας».

Τα Νέα της Ροδόπης επικοινώνησαν και με τον υπεύθυνο της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κομοτηνής Παύλο Μαρινάκη ο οποίος αφού αρχικά δήλωσε έκπληκτος από την έκταση που έλαβε ένα μεμονωμένο γεγονός των προηγουμένων ημερών το οποίο αρχικά είχε θεωρηθεί λήξαν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αν και τη συγκεκριμένη στιγμή βρισκόμουν στη Νομική Σχολή όπου και φοιτώ παρακολουθώντας τη διαδικασία των εγγραφών, πληροφορούμενος το περιστατικό που συνέβη στη Σχολή Παρευξεινίων Σπουδών αμέσως έσπευσα να πληροφορηθώ τις λεπτομέρειες. Δηλώνω κατηγορηματικά πως ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάζεται τόσο από τοπικούς παράγοντες, όσο και από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ είναι τουλάχιστο υπερβολικός.

Η συγκεκριμένη φοιτήτρια ποτέ δε δέχθηκε επίθεση από «ομάδα φοιτητών της ΔΑΠ» όπως λέγεται παρά μόνο συμμετείχε σε κάποιους αδικαιολόγητους κατά τη γνώμη μου διαπληκτισμούς, κατά τη διάρκεια των οποίων προέβη σε επιθέσεις κατά άλλων φοιτητριών της Σχολής της. Η ίδια μετά το συμβάν και τουλάχιστο μέχρι τις 3 – 4 το απόγευμα παρέμεινε κανονικότατα στη σχολή της όπου και συμμετείχε στις διαδικασίες εγγραφής νέων φοιτητών, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από όλους τους φοιτητές της Σχολής.

Λυπούμαστε που η ΠΑΣΠ και το τοπικό ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν ως μέρος της προεκλογικής τους καμπάνιας το συγκεκριμένο ατυχές περιστατικό το οποίο φυσικά δε τιμά κανέναν και δυστυχώς τέτοια περιστατικά συμβαίνουν κάθε χρόνο σε σχολές σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Πεταλωτής και ο κ. νομάρχης Ροδόπης θα έπρεπε να ερευνούν καλύτερα τα περιστατικά πριν προβούν σε δηλώσεις και εκτεθούν με αυτό τον τρόπο, έναντι σε μία παράταξη η οποία χαίρει της εκτίμησης της πλειοψηφίας των φοιτητών με ποσοστά άνω του 40% πανελλαδικά και άνω του 44% στην Κομοτηνή, με τάσεις αυξητικές. Σε κάθε άλλη περίπτωση κι εφόσον παρόμοια περιστατικά διαστρέβλωσης της πραγματικότητας συνεχίσουν να υφίστανται, διατηρούμε το δικαίωμα να κινηθούμε νομικά έναντι παντός υπευθύνου».

Το περιστατικό περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αφού σύμφωνα με μαρτυρίες η νοσηλευόμενη δεν ήταν η ίδια ο κύριος πρωταγωνιστής του καυγά αλλά κάποια άλλη φοιτήτρια της ΠΑΣΠ με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έτσι εκφράζεται από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες πως είναι δυνατόν η άμεσα εμπλεκόμενη να μην έχει πάθει τίποτε και κάποια παρευρισκόμενη να δηλώνει προβλήματα στον αυχένα και στην σπονδυλική στήλη…

Από την πλευρά μας δηλώνουμε έκπληκτοι που περιστατικά όπως και το παραπάνω υφίστανται ακόμη σε χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών όπως τα ελληνικά πανεπιστήμια και ευχόμαστε οι νέοι της πατρίδας μας να ασχολούνται λιγότερο με τα κομματικά και περισσότερο με τις χαρές της ζωής που απλώνεται μπροστά τους.

Rodopinews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s