Υπεγράφη η απόφαση για τη ρύθμιση δόσεων δανείων των παλιννοστούντων

Posted: 22 Σεπτεμβρίου 2009 in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , , , ,

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Αθανάσιο Νάκο η απόφαση της δυνατότητας ρύθμισης των δύο επόμενων δόσεων των στεγαστικών δανείων των παλιννοστούντων ομογενών, που τους έχουν χορηγηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Στεγαστική αποκατάσταση παλιννοστούντων ομογενών από χώρες της τέως Σοβιετικής Ένωσης», ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη.

Ο Γενικός Γραμματέας, λόγω της οικονομικής κρίσης, πρότεινε στο Υπουργείο Εσωτερικών ρύθμιση με την οποία οι δύο επόμενες δόσεις (9 Οκτωβρίου 2009 και 9 Απριλίου 2010) να μην πληρωθούν και να επιμερισθούν σε όλες τις υπόλοιπες δόσεις μέχρι την εξόφληση του συνολικού ποσού του δανείου, έτσι ώστε οι ομογενείς να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην καταβολή των δόσεων του δανείου τους.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα βοηθήσει τις 7.500 οικογένειες παλιννοστούντων ομογενών που διαβιούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και είναι υπόχρεοι καταβολής των δύο δόσεων ετησίως.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s