Απαράδεκτη συμπεριφορά γιατρού στο Νοσοκομείο Δράμας

Posted: 13 Ιουλίου 2011 in ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Για άλλη μια φορά πολίτες της Δράμας έχουν παράπονο για μια ακόμη απαράδεκτη συμπεριφορά γιατρού στο Νοσοκομείο της Δράμας.

Ο λόγος γίνεται για έναν γυναικολόγο, προφανώς ειδικευόμενο, ο οποίος το περασμένο Σάββατο το απόγευμα συμπεριφέρθηκε απαράδεκτα και τελείως με αρνητική στάση, σ’ ένα νεαρό ζευγάρι που είναι στις μέρες του να γεννήσει το πρώτο του παιδάκι.

Το ζευγάρι μετά την «εχθρική» θα λέγαμε συμπεριφορά του γιατρού, φοβήθηκε και αποφάσισε τελικά να γεννήσει σε ιδιωτική κλινική.

Συγκεκριμένα, η εγκυμονούσα γυναίκα όταν αισθάνθηκε λίγους πόνους, μετέβη αμέσως με το σύζυγό της στο Νοσοκομείο Δράμας το απόγευμα του Σαββάτου και εκεί ένας νεαρός σε ηλικία γιατρός, με αρνητική στάση απέναντί τους, τους είπε πως δεν μπορούν να έρχονται ό,τι ώρα θέλουν στο Νοσοκομείο για τέτοιες υποθέσεις. Όταν λέμε τέτοιες υποθέσεις, εννοούμε πρόκληση τοκετού, γιατί η γυναίκα ήδη είχε ξεπεράσει την πιθανή ημερομηνία τοκετού. Όταν ο σύζυγος δικαιολογημένα εκνευρίστηκε και του ζήτησε εξηγήσεις για το λόγο της αρνητικής του στάσης, ο γιατρός του πρότεινε, ότι εφόσον δεν είναι ευχαριστημένος με τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, να πάει τη γυναίκα του να γεννήσει στον εξωτερικό γιατρό που την παρακολουθούσε τόσους μήνες.

Το γεγονός αυτό εξόργισε το ζευγάρι και έτσι αποφάσισε να παραβλέψει το κόστος της ιδιωτικής κλινικής και να γεννήσει εκεί, γιατί μετά τη συμπεριφορά αυτή φοβήθηκε η γυναίκα να αφεθεί στα χέρια τέτοιου γιατρού.

Μετά τη διαμαρτυρία αυτή του νεαρού ζευγαριού, επικοινωνήσαμε με το Διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής Κορτεσίδη Ευστράτιο, ώστε να τον ενημερώσουμε σχετικά με τη συμπεριφορά αυτή ενός από τους γιατρούς του. Ο κ. Κορτεσίδης μας επιβεβαίωσε πως θα ερευνήσει το θέμα, ώστε να ακούσει και την άλλη πλευρά, δηλαδή του γιατρού και εφόσον συμπεριφέρθηκε μ’ αυτό τον τρόπο να του δώσει εξηγήσεις. Γιατί, σύμφωνα με τον κ. Κορτεσίδη, είναι πολύ σημαντική η συμπεριφορά των γιατρών της κλινικής του, γιατί από την καλή ή κακή συμπεριφορά εξαρτάται και η ψυχολογική κατάσταση των ασθενών, η οποία είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Η άποψη πάντως και του κ. Κορτεσίδη σχετικά με τις περιπτώσεις αυτές, όπου οι εγκυμονούσες παρακολουθούνται από εξωτερικούς γιατρούς και στο τέλος έρχονται να γεννήσουν στο Νοσοκομείο, είναι η εξής: Πως καλό είναι εφόσον μια γυναίκα παρακολουθείται από κάποιον εξωτερικό γιατρό, στο τέλος να την ξεγεννήσει κιόλας σε ιδιωτική κλινική με την οποία συνεργάζεται. Αλλιώς είναι δύσκολο για τους γιατρούς του Νοσοκομείου, όταν ξαφνικά εμφανίζονται έγκυες γυναίκες έτοιμες να γεννήσουν, χωρίς να έχουν το ιστορικό τους.

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, το νεαρό ζευγάρι παρακολουθούνταν βέβαια από εξωτερικό γιατρό, όμως τους τελευταίους τρεις μήνες επισκέπτονταν και το Νοσοκομείο Δράμας κάθε μήνα, για τις καθιερωμένες εξετάσεις που προβλέπονται για τις έγκυες, ούτως ώστε να υπάρχει φάκελος του ιστορικού της γυναίκας και να είναι ενημερωμένη η Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας.

Όπως και να ‘χει όμως το θέμα, η συμπεριφορά του γιατρού αυτού δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Ακόμη και αν η εγκυμονούσα γυναίκα εμφανιζόταν για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο, θα ‘πρεπε να τις συμπεριφερθούν όπως αρμόζει σε κάθε ασθενή. Να την ενημερώσουν τι θα ’πρέπει να γίνει και τι όχι, να της δώσουν ίσως και συμβουλές, να την ηρεμήσουν για να μη φοβάται και να της παρέχουν ό,τι χρειάζεται ώστε να αισθανθεί ασφαλής.

Αυτά τα αυτονόητα δυστυχώς σπάνια τα βλέπεις στο σύστημα υγείας της Ελλάδος και δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι που τα δημοσιεύουν με αποτέλεσμα να αμαυρώνεται η εικόνα των Νοσοκομείων και να δημιουργείται ανασφάλεια στους ασθενείς (μερικές φορές βέβαια υπερβάλλουν και οι δημοσιογράφοι), αλλά οι ίδιοι γιατροί και οι Νοσοκόμες, που πολλές φορές αντιμετωπίζουν τους ασθενείς σαν πρόβατα στο μαντρί.

Ξέρουμε ότι λάθη γίνονται παντού, όχι μόνο στα δημόσια Νοσοκομεία, αλλά και σε ιδιωτικές κλινικές, γιατί και οι γιατροί είναι άνθρωποι. Όμως σε θέματα υγείας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί εκεί το λάθος στοιχίζει ζωές. Και όταν λέμε λάθος, δεν εννοούμε μόνο χειρουργικά ή λάθος διαγνώσεις γιατρών, αλλά και συμπεριφορές οι οποίες αγχώνουν και φοβίζουν τους ασθενείς με αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία τους.

xirafi.gr

Advertisements
Σχόλια
  1. Ο/Η ΒΑΓΓΕΛΗΣ. ΔΡΑΜΗΝΟΣ λέει:

    Γιασας. ΤΟ. ΝΟΣΟΚΟΜΙΟ. ????? ΕΙΝΑΙ. ΝΟΣΟΚΟΜΙΟ. ΕΡΩΤΟ. . ΕΓΟ. ΔΕΝ. ΝΟΜΙΖΟ. ΝΑ. ΕΊΑΡΧΗ. ΑΝΘΡΟΠΟΙΝΗ. ΕΣΘΗΣΗ. ΕΚΗ. ΟΤΑΝ. ΑΦΗΝΟΥ. ΕΝΑΝ. ΑΝΘΡΟΠΟ. ΝΑ. ΣΑΠΗΣΗ. ΜΕΣΑ. (((. ΝΑΙ. ))). Να. Σαπησε. Και. Μετα. Να. Σαι. Πουμε. Ελα. Παρτων. Με. Μια. Τρηπα πησο. Στην. Πλατη. ΠΟΥ. ΝΑ. ΠΑΗ. ΑΥΤΟΣ. Ο ΑΝΘΡΟΠΟΣ. Αν. Εινε. Ανθροπος. Για. Αυτους. Εκη. Μεσα. Που. Ορκηστηκαν. Και. Σε. Πιον. Ορκεστηκαν. Χρηστιανικα. Δοσανε. Τον. ΟΡΚΟ. ΤΟΥΣ. ΤΑ. ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ. ΚΑΙ. ΤΑ. ΤΖΙΠΑΚΙΑ. ΤΟΥΣ. ΤΑ. ΚΗΤΑΖΟΥΝ. ΑΛΛΑ. ΟΧΙ. ΤΟΥΣ. ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ. ΕΣΧΟΣ. ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ. ((. ΔΡΑΜΑ. )). Μας. ΠΕΤΑΞΑΝΑΙ. ΜΕ. ΜΙΑ. ΤΡΗΠΑ. ΜΠΑΛΑΣ. ΚΑΙ. ΜΑΣ. ΛΕΝΑ. ΠΑΝΤΕ. ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΑΙ. ΕΜΗΣ. ΕΔΟ. ΤΕΛΙΟΣΑΜΕ. ΤΗΝ. ΘΑΡΑΠΙΑ. ΜΑΣ. ΜΕ. ΜΑΙ. ΤΡΗΠΑ. ΣΤΗΝ. ΠΛΑΤΗ. ((. ΛΕΓΑΜΕΝΗ. ΛΕΞΗ. ΠΟΥ. ΔΕΝ. ΤΗΝ. ΓΝΟΡΗΖΑΜΕ. Α Κ Α Τ Α Κ Ε Τ Η. ). ΚΑΙ. ΤΟΡΑ. ΔΕΝ. ΞΕΡΟΥΜΕ. ΑΝ. ΘΑ. ΖΙΣΗ. ΕΣΧΟΣ. ΑΝ. ΕΙΝΕ. ΑΥΤΗ. ΑΝΘΡΟΠΗ. ΤΟΥ. ΘΕΟΥ. ΚΑΙ. ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΑΙΔΙΑ. ΠΟΝΑΕΙ. ΔΕΝ. ΠΗΓΑΜΕ. ΓΙΜΝΑΣΙΟ. ΓΙΑ. ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΛΛΑ. ΠΟΝΑΕΙ. ΕΥΤΟ. ΓΙΑ. ΝΟΣΟΚΟΜΙΟ. ΔΡΑΜΑΜΑΣ. ΠΗΓΕΝΟΥΜΕ. ΓΙΑ. ΕΝΗΜΕΡΟΣΗ. ΚΑΙ. ΜΑΣ. ΛΕΝΕ. ΤΗ. ΘΕΛΕΤΕ. ΕΣΗΣ. ΕΔΟ. …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s