Κατά των τραπεζών κινούνται νομικά οι εργαζόμενοι στην ΕΝΚΛΩ

Posted: 15 Φεβρουαρίου 2012 in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΡΟΔΟΠΗ

Ανοιχτή επιστολή προς τις τράπεζες που εμπλέκονται στην υπόθεση της ΕΝΚΛΩ και συγκεκριμένα την ΕΤΕ, την Alpha Bank, την ΑΤΕ, την Eurobank, την Εμπορική Τράπεζα, την ΑΤΕ Leasing, την Geniki Leasing και την Εμπορική Leasing έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι οι εργαζόμενοι θα ακολουθήσουν πλέον τη νομική οδό κατά των τραπεζών, για τις οποίες πλέον εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι αυτές επιθυμούν την πτώχευση της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι μέσω της επιστολής αναφέρουν τις τελευταίες συναντήσεις που πραγματοποίησαν με εκπρόσωπους των τραπεζών και τονίζουν για ακόμα μια φορά την υποκρισία και τον εμπαιγμό εκ μέρους τους, ενώ σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι παρά το γεγονός πως προσπάθησαν να συναντηθούν με τους Υπουργούς, Χρυσοχοΐδη και Ξυνίδη, κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς «τελευταία στιγμή όλο κάτι συνέβαινε».

Η επιστολή των εργαζομένων στην ΕΝΚΛΩ έχει ως εξής :

«Μετά την αναλυτική ενημέρωση που είχατε με την από 07 Φεβρουαρίου του 2012 επιστολή μας, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 τετραμελής αντιπροσωπεία από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησε προγραμματισμένες συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας καθώς και της ΑΤΕ-Leasing όπως και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Επίσης έγινε και επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων. Μετά την ενημέρωση που είχαμε από τους παρευρισκόμενους στις συναντήσεις εκπροσώπους μας παραθέτουμε τα εξής:

1. Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας και ΑΤΕ – Leasing.

Προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να μας επιμένουν, εμείς, να φέρουμε πίσω τον επενδυτή σε αυτούς που τον έδιωξαν, και να ξανακαθίσουν στο τραπέζι και θα βρουν οπωσδήποτε λύση, αντί ως οργανισμός να επικοινωνήσει γραπτώς με τον επενδυτή, ή τουλάχιστον να απαντήσει στην επιστολή αποχώρησής του από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό για μας δεν δείχνει καμία έμπρακτη σοβαρότητα ότι επιθυμούν να κρατήσουν ανοιχτή την ΕΝΚΛΩ αλλά κερδίζουν χρόνο για να οργανωθούν να αντιμετωπίσουν την μέγγενη της δικαιοσύνης. Πλέον του επενδυτή μας ζήτησαν να πιέσουμε τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας να συναντηθεί μαζί τους.

2. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας

Συζήτηση σκληρή και διαφορετικών ταχυτήτων και επιπέδων. Στην αρχή έγινε τεχνοκρατική αντιμετώπιση του θέματος και ανάλυση των ενεργειών της ΕΤΕ για την επίλυση του θέματος χωρίς τελικά να δοθεί ξεκάθαρη θέση και τρόπο για την μη πτώχευση της ΕΝΚΛΩ.
Χωρίς καμία καθυστέρηση μπήκαμε στο δεύτερο κομμάτι της συζήτησης που δυστυχώς το περιμέναμε. Εμείς θέλουμε αλλά οι άλλοι είναι οι κακοί. Ω, τι αστειότης. Συνεχή κατηγορία και επίδειξη ανικανότητας χειρισμού θεμάτων από την ΑΤΕ. Πόσο ανεύθυνη θέση.

Στη διάρκεια της συνάντησης ειπώθηκε, τουλάχιστον πέντε φορές, ότι δεν είναι οι τράπεζες βασικοί μέτοχοι αλλά απλά έχουν ενεχειριασμένες μετοχές. Γιατί; Μας πρότειναν να πιέσουμε να έλθει πίσω ο επενδυτής και η ΕΤΕ αναλαμβάνει την ευθύνη άμεσης υπογραφής από τις έξι (6) τράπεζες του τελικού κειμένου που συμφωνήθηκε χωρίς καμία αλλαγή, αλλά δεν μπορεί να πάρει ευθύνη για τις εταιρείες Leasing. Ω, τι φαρισαϊσμός.

Ξαφνικά ο επενδυτής είναι σοβαρός, αξιόπιστος και δεν τα παίρνει για μια μπουκιά ψωμί. Τι κάνατε μέχρι τώρα απέναντι στον επενδυτή; Απαντήσατε τουλάχιστον εγγράφως στην επιστολή αποχώρησης του από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Στην τοποθέτησή μας «κάντε εμπράκτως κάτι για να σωθεί η ΕΝΚΛΩ με ελάχιστα λεφτά τα οποία θα τα πάρετε άμεσα πίσω», έφεραν δικαιολογία ότι δεν μπορεί να δανείσει την ΕΝΚΛΩ γιατί τα προηγούμενα χρωστούμενα μπήκαν σε επισφάλειες. Ας το δουν οι δικηγόροι. 34 εκατομμύρια € μπήκαν στην εταιρεία χωρίς καμιά εγγύηση στην προ-προηγούμενη διοίκηση.

3. Ελληνικό κοινοβούλιο

Έγινε τεράστια προσπάθεια για να γίνει συνάντηση με τον κύριο Χρυσοχοΐδη και κύριο Ξυνίδη και παρά τις προσπάθειες του κυρίου Λαφαζάνη και άλλων κοινοβουλευτικών την τελευταία στιγμή όλο κάτι συνέβαινε. Κύριοι, η Βουλή των Ελλήνων είναι χώρος ιερός και εκπροσωπεί την ηρωική πατρίδα μας και δεν είναι λαγούμι για να κρύβονται τα τρωκτικά. Μην τολμήσετε να ξαναδιαμαρτυρηθείτε για λέξεις όπως «τζάμπα μάγκας» ή ότι «δεν φοράτε παντελόνια» και ξαναμιλήσετε για ανάπτυξη γιατί ο λαός αργεί αλλά δεν λησμονεί.

Κατόπιν όλων των παραπάνω και με την βεβαιότητα ότι οι τραπεζίτες επιθυμούν την πτώχευση της ΕΝΚΛΩ δώσαμε εντολή στους νομικούς εκπροσώπους μας να προχωρήσουν άμεσα στην νομική οδό κατά των Τραπεζών. Στον δε πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΝΚΛΩ του είπαμε ότι μπορεί να κάνει οποιαδήποτε συνάντηση θέλει αλλά εμείς δεν σταματούμε τις διαδικασίες. Μακάρι να πετύχει κάτι, γιατί ποτέ δεν είναι αργά, ας δώσει στους Τραπεζίτες μια ακόμη ευκαιρία. Εμείς οι εργαζόμενοι που έχουμε δείξει άψογη συμπεριφορά προς πάντες είμαστε εδώ».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s