Φωτογραφικές διατάξεις για μονιμοποιήσεις «ημετέρων» καταγγέλλει η κ. Μανωλιά

Posted: 29 Μαΐου 2007 in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης να εξυπηρετεί και να βολεύει τα «δικά της παιδιά» ακόμα και με φωτογραφικές διατάξεις καταγγέλλει στη Βουλή με σχετική Ερώτηση η Βουλευτής Ροδόπης κ. Χρύσα Μανωλιά. 

Η Ερώτηση στη Βουλή 

Σε μια περίοδο που η ανεργία λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις πλήττοντας ιδιαίτερα τους νέους, τις γυναίκες και τους κατόχους πτυχίων, αποτελεί πρόκληση και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με κάθε έννοια χρηστής διοίκησης η μεροληπτική εξυπηρέτηση μεμονωμένων περιπτώσεων, με φωτογραφικές διατάξεις, μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των διατάξεων του άρθρου 6 του Ν.3552/2007, με τις οποίες προβλέπεται η δυνατότητα μονιμοποίησης εκείνων που υπηρετούσαν στις σχολές ΟΑΕΔ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με ωριαία αντιμισθία μόνο κατά την περίοδο 1993-1994! 

Προκαλούν μάλιστα εντύπωση και το ότι το θέμα αναμοχλεύεται μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, αλλά και η άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΟΑΕΔ να ειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι μήπως και δεν προλάβουν τις προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες. Είναι προφανές ότι τόσο το πνεύμα της ρύθμισης αυτής όσο και η αναφορά της στη συγκεκριμένη περίοδο 1993-94 παραπέμπει στη γνωστή λογική της κυβέρνησης για βόλεμα των «ημετέρων», γεγονός που καταδικάζεται στη συνείδηση της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα στη συνείδηση των νέων που βρίσκονται για χρόνια αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας. 

Για όλους αυτούς τους λόγους 

ερωτάται ο κ. Υπουργός :

  • Για ποιους λόγους και για ποιες σκοπιμότητες ψηφίστηκε η συγκεκριμένη ρύθμιση;

  • Ποια είναι τα συγκεκριμένα άτομα που εξυπηρετούνται με αυτήν;

  • Ποια μέτρα προτίθεσθε να λάβετε, ώστε να αποφεύγονται ανάλογες ενέργειες, ιδιαίτερα από έναν οργανισμό όπως ο ΟΑΕΔ, ο οποίος υποτίθεται ότι λειτουργεί για την αντιμετώπιση της ανεργίας χωρίς διακρίσεις;

Σχόλια
  1. Ο/Η Α. ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ. λέει:

    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ, ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΝΟΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ!!!

    ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ..

Σχολιάστε