Καταγγελία φοιτητή για τη Νομική Σχολή Κομοτηνής !!!

Posted: 15 Ιουλίου 2009 in ΠΑΙΔΕΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

Οι καθηγητές δεν βλέπουν καν τις απαντήσεις και περνάνε όποιον θέλουν !!!

Καταγγελία εναντίον των καθηγητών έκανε πρωτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σύμφωνα με τον οποίον οι καθηγητές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και πιο συγκεκριμένα δεν βλέπουν καν τις απαντήσεις που δίνουν οι φοιτητές στα γραπτά τους !!!

Ο πρωτοετής φοιτητής αναφέρει αναλυτικά :

«Είμαι φοιτητής στη Νομική Σχολή Κομοτηνής. Είμαστε πρωτοετείς και έχουμε ένα πολύ μεγάλο παράπονο. Το έχουν αυτό το παράπονο και τα μεγαλύτερα έτη. Πιστεύουμε ότι οι καθηγητές (ή και όποιος είναι υπεύθυνος για την διόρθωση των γραπτών) δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν βλέπουν καν τις απαντήσεις που δίνουν οι φοιτητές στα γραπτά. Με αποτέλεσμα οι περισσότεροι φοιτητές να κόβονται ή να παίρνουν μικρούς βαθμούς σε σχέση με αυτό που περίμεναν.

Παράδειγμα : Ότι έγινε με το Οικογενειακό δίκαιο του Β΄ εξαμήνου. Υπάρχουν παιδιά που είχαν διαβάσει καλά. Είχαν δημοσιεύσει τις απαντήσεις των ερωτημάτων από τον τομέα, και όταν οι φοιτητές είδαν τις απαντήσεις ήταν βέβαια ότι το πέρασαν το μάθημα, με αρκετά μεγάλο βαθμό κιόλας. Όμως δεν έγινε έτσι.

Οι περισσότεροι κόπηκαν, και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που το πέρασαν το πέρασε με χαμηλό βαθμό. Υπάρχουν μόνο λίγοι τυχεροί (και το υπογραμμίζω αυτό γιατί όλα είναι θέμα τύχης και δεν παίζει κανένα ρόλο το διάβασμα του φοιτητή) που το πέρασαν με αρκετά καλό βαθμό το μάθημα. Αλλά δεν είναι το μοναδικό μας παράπονο αυτό.

Συνήθως δεν υπάρχει κανείς στη Σχολή ή παρόλο που είναι εκεί κάποιος δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα στη γραμματεία της σχολής για να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι τα αποτελέσματα τους. Πλήρης δηλαδή αδιαφορία. Τσάμπα τους πληρώνουμε εμείς ώστε να κάνουν ότι τους καπνίσει εκεί. Τουλάχιστον εγώ προσωπικά (δεν ξέρω τι θα κάνουν οι άλλοι) σκέφτομαι σοβαρά να κινηθώ νομικά, ώστε να χάσουν την εργασία τους, έτσι και αλλιώς δεν κάνουν τίποτα οι εργαζόμενοι στη σχολή, αλλά να τιμωρηθούν κιόλας.

Παράλληλα θα ζητήσω και αποζημίωση. Γιατί δεν είμαστε ανόητοι εμείς να καθόμαστε να διαβάζουμε 2,5 μήνες για την εξεταστική, με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα με τα μάτια μας στο τέλος, και στο τέλος να μας κόβουν γιατί δεν θέλουν να διορθώνουν τα γραπτά μας».

Σχόλια
  1. Ο/Η stamatis λέει:

    Αυτά δυστιχώς γίνονται σε πολλές σχολές.

    • Ο/Η RΕΠΟΥΣΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ λέει:

      Θα συμφωνήσω απόλυτα φίλε μου, Ενα άλλο θέμα που θέλω να θίξω σαν μάνα πρωτοετούς φοιτητή είναι η διανομή των εστιών.Φτάσαμε αρχές Νοέμβρη και δεν ξέρει οενδιαφερόμενος ανδικαιούται εστίας ή όχι.Τόση αδιαφορία από τους ιθύνοντες?

  2. Ο/Η ΦΑΝΗ λέει:

    Kι εγώ συμφωνώ, ως ομοιοπαθούσα… Έδωσα κατακτήριες , αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Κλείστηκα, διάβασα, έβγαλα τα μάτια μου και στο ένα απο τα τρεία μαθήματα μού έβαλαν 5/20 με αποτέλεσμα να κοπώ, αφού ήταν κάτω απο τη βάση. Δηλαδή, με βαθμολόγησαν σαν μην είχα γράψει τίποτα.Και επιπλέον είδα να περνάνε και να αποφοιτούν τελικά , κάτι άχρηστοι, που ούτε κόπιασαν, ούτε ξερουν τι θα πει διάβασμα.
    Κάποιος πρέπει να πει σε αυτούς που διαχειρίζονται την κατάσταη εκεί πάνω οτι η Σχολή δεν είναι μαγαζί τους.

  3. Ο/Η Victor E. Kal. λέει:

    Για να μην μιλήσουμε για το απαράδεκτο μέτρο της αρνητικής βαθμολόγησης που χρησιμοποιήθηκε στο μάθημα της εγκληματολογίας, το οποίο αν δεν κάνω λάθος είναι και παράνομο. Δυστυχώς οι καθηγητές του Δημοκριτείου θα έπρεπε να παίρνουν την δίορθωση πιό σοβαρά και αφενός να μην αργούν τόσο να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα, αφετέρου να μην κόβουν το 80% των φοιτητών.

  4. Ο/Η Phoebe λέει:

    Έχω βγάλει το Πανεπιστήμιο αυτό το 2008 και χαίρομαι που ξεμπέρδεψα με αυτό το μπουρδέλο που λέγεται ελληνική «παιδεία»… Τα πάντα είναι απαράδεκτα στη Νομική αυτή από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο. Έχουν χτίσει τη σχολή στη μέση του πουθενά, έχουν βάλει φθηνά υλικά μέσα (κάποιος από τους από πάνω εννοείται τσέπωσε χρήμα). Προφανώς αλλιώς ήταν το αρχικό σχέδιο, αλλά στην πορεία «άλλαξε».

    Τί να πρωτοθυμηθώ… Τα άγρια αδέσποτα να τρέχουν αγέλη πίσω μου από την εστία ως τη Νομική όταν πήγαινα με τα πόδια και την επιθετηκότητά τους. Την μονίμως κλειστή βιβλιοθήκη… Την έλλειψη υπολογιστών και υποδομής, μονίμως κλειστό. Την ανυπαρξία καθηγητών και το ύφος χιλίων καρδιναλίων όταν σε δέχονταν στα γραφεία τους. Το ύφος χιλίων καρδιναλίων από τους Γραμματείς (και Φαρισαίους) που κανονικά πρέπει να είναι απίκο! Την μεγάλη και τρανή -δεν ξέρω αν είναι ακόμα η ίδια Γραμματέα της Νομικής – Αικατερίνη Μ. – η ΜΑΦΙΑ, που φοβάσαι να την κοιτάξεις στα μάτια. Τους «αξιότιμους» κυρίους και κυρίες του Ποινικού που κάπνιζαν εντός της αιθούσης και πετούσαν τις γόπες τους κάτω…

    Το ίδιο βέβαια έπρατταν ξεδιάντροπα και όλοι οι cool συνάδερφοί μας (μόνο που όταν πάνε στο εξωτερικό αμφότεροι- καθηγητές και φοιτητές- ο Θεός να τους κάνει- είναι σούζα και σκυμμένα δουλικά τα κεφάλια. Εκεί βλέπεις δεν περνάνε οι νεοπλουτίστικες προσεγγίσεις τους και η τσάμπα μαγκιά)… Τις παρατάξεις, που ξήλωναν και πετούσαν τις τουαλέτες στην είσοδο…Τις απαράδεκτες αφίσες κολλημένες παντού. Τη βρωμιά στους τοίχους και τις τουαλέτες. Τους γνωστούς και ευνοημένους των κατατακτηρίων υποχείρια γνωστών κι αγνώστων εξ Αθηνών και επαρχίας… Τη βρώμα και την δυσωδία σε όλα τα επίπεδα…

    Και σεις μου λέτε για βαθμούς και αδικίες. Είναι όλοι βουτηγμένοι στη διαφθορά λέμε! Ή συμφιλιώνεστε με την τρέχουσα κατάσταση ή τους τα χώνετε την ώρα του μαθήματος και τους ξεμπροστιάζετε χωρίς φόβο και πάθος και μετά απλά πάτε εξωτερικό (όσοι μπορείτε) γιατί θα τους χαλάσετε την πιάτσα αν τολμήσετε να βγάλετε μιλιά. Μακάρι να μπορούσα να το κάνω εγώ τότε, πόσο θα το ευχαριστιόμουν. Παιδιά, υπομονή και κουράγιο. Αν είχα τη δυνατότητα θα έφευγα στην Ευρώπη για σπουδές, δυστυχώς έκατσα και έβγαλα αυτό το «Πανεπιστήμιο» και ντρέπομαι για λογαριασμό τους (βέβαια αυτοί και όσοι άμεσα ή έμμεσα (οι καταληψίες, παρατάξεις, κλπ) τους στηρίζουν δεν ντρέπονται καθόλου).

    Κουράγιο και υπομονή σε όσους ασφυκτιούν εκεί μέσα.

    Χαιρετισμούς,
    Φ.

Σχολιάστε