Χωρίς εκπλήξεις και με πολλά 20άρια τα αποτελέσματα των πανελληνίων στην Ροδόπη

Posted: 23 Ιουνίου 2009 in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ

ΜΠΕΡΚΑΪ ΜΟΛΛΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΟΓΛΟΥ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Έξι εικοσάρια για τον Γιάννη Στεφανή που παίρνει δώρο ένα αυτοκίνητο και πολύ καλή βαθμολογία για τον Μπερκάι Μολλά Γιουσούφ Ογλου που εισάγεται στην Ιατρική Θεσσαλονίκης

Χωρίς εκπλήξεις αλλά με πολλά εικοσάρια και πολύ υψηλές βαθμολογίες  εισάγεται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας το μεγαλύτερο ποσοστό των διαγωνιζομένων στις πανελλήνιες εξετάσεις  μαθητών της Ροδόπης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν την Παρασκευή σε όλα τα σχολεία του νομού.

Κάθε χρονιά έχουμε αυτά τα δεδομένα επεσήμανε ο κ. προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, Κωνσταντίνος Πανδρεμένος. Φέτος διακρίνεται ένας μαθητής ο οποίος έχει έξι 20σαρια, ενώ αρκετοί έχουν γράψει απόλυτα 20 και επίσης αρκετοί κυμαίνονται γύρω στο 19,7 και 19,3. Οι περισσότεροι δε, έχουν πιάσει τη βάση του10 και πάνω.

«Νομίζω ότι όσοι προσπάθησαν λίγο, εισάγονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ». Το τρίτο χαρακτηριστικό των φετινών εξετάσεων σύμφωνα με τον κ. Πανδρεμένο είναι ότι για πρώτη φορά φέτος διαγωνίστηκαν ισάξια με τους μαθητές των ενιαίων λυκείων και οι μαθητές των ΕΠΑΛ, οι οποίοι δεν τα πήγαν καθόλου καλά. «Παρ’ όλο που κάναμε μια προσπάθεια για πολλά χρόνια να έχουν ίση μεταχείριση με τους μαθητές των άλλων τύπων λυκείου. Αυτοί οι μαθητές πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους  για να έχουμε την χαρά να εισαχθούν κι αυτοί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ» επεσήμανε ο κ. Πανδρεμένος, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Σάκης Λιπορδέζης ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου «Ορόσημο» έχει κάθε λόγω να αισθάνεται περήφανος για τους μαθητές του καθώς ο πρώτος των πρώτων στην Ροδόπη και ίσως και σε όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Στεφανής έχει γράψει σε 6 μαθήματα τα απόλυτο 20 και στην έκθεση 17,3. Φυσικά το έπαθλο του είναι ένα αυτοκίνητο που θα του προσφέρει το φροντιστήριο, δώρο που είθισται κάνει στους μαθητές που πετυχαίνουν τόσο υψηλές βαθμολογίες.

«Ο Γιάννης Στεφανής είναι μαθητής του 3ο Λυκείου Κομοτηνής και είναι μαθητής του φροντιστηρίου του κ. Λιπορδέζη από την πρώτη Λυκείου». Δήλωσε στην «Φωνή της Ροδόπης» ότι διάβαζε καθημερινά και συστηματικά ειδικά την τελευταία χρονιά μέχρι της 11 και μισή το βράδυ.

Αν και ο πατέρας του είναι γιατρός, ο ίδιος δεν θέλησε να ακολουθήσει την ιατρική επιστήμη αλλά το Μετσόβειο Πολυτεχνείο όπου εισάγεται και συγκεκριμένα θα ακολουθήσει τον κλάδο των Μηχανολόγων Μηχανικών (σημειωτέων  η μητέρα του Γιάννη, Τζούλια Πραντζίδου, πήγαινε κι εκείνη στο ίδιο φροντιστήριο, όταν ήταν μαθήτρια).

Ένας άλλος μαθητής του φροντιστηρίου, μουσουλμάνος, μαθητής του 2ου Λυκείου που έγραψε μέσω όρο 18,1 στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης και κατευθύνεται προς την ιατρική Θεσσαλονίκης είναι ο Μπεργκάν Μολλά Γιουσούφ Ογλού.

Ο Μπερκάν μπορεί να έχει το αβαντάζ της ποσόστωσης του 5% αλλά η ιατρική για έναν μαθητή που η Ελληνική δεν είναι η μητρική του γλώσσα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πάντως ο Μπερκάν δήλωσε ότι διάβαζε μόνο μία με 2 ώρες κάθε μέρα αλλά πρόσεχε πολύ στο φροντιστήριο κι όταν έγραφαν διαγώνισμα διάβαζε 5 ώρες.

Κατά τα άλλα η αδελφή του είναι το πρότυπο του που τελειώνει φέτος κι εκείνη την ιατρική Θεσσαλονίκης. Και φυσικά ο χρυσοχόος πατέρας του έχε κάθε λόγο να καμαρώνει  για τα έξυπνα τέκνα του.

Σχολιάστε