«Η συνεχής επίκληση του Προξενείου για όλα τα ζητήματα πληγώνει τον κόσμο της μειονότητας»

Posted: 22 Σεπτεμβρίου 2009 in ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετικέτες: , , ,

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ 16.09.09

Ιδιαίτερα ρεαλιστικός και καυστικός ήταν ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά όσον αφορά τη δράση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και την επιρροή που αυτό ασκεί στους ψηφοφόρους της μειονότητας με την «γραμμή» που δίνει.

Ο κ. Μουσταφά ερωτηθείς για το αν αποδέχεται ότι υπάρχει παρέμβαση ξένης χώρας στα εκλογικά δεδομένα της Θράκης απάντησε ότι «αυτά είναι βαριές κουβέντες και βαριές εκτιμήσεις και δεν είναι ούτε τωρινές ούτε χθεσινές. Εδώ και πάρα πολύ καιρό γίνεται αυτή η συζήτηση.

Όταν ήμουν βουλευτής και ο τότε Υπουργός εξωτερικών ο κ. Πάγκαλος είχε αναφερθεί πάλι στα ίδια ζητήματα, ότι και το πεπόνι και το μαχαίρι είναι στο χέρι του και μπορεί όντως αν η περιοχή κινδυνεύει από την παρουσία του προξενείου εδώ, να το λύσουνε οριστικά με την κατάργησή του. Το να συνεχίζεται και από αρκετές μεριές, έχει καταθέσει και μια παρόμοια ερώτηση και ο κ. Λοβάρδος, ου ίσως να είναι αύριο και αυτός Υπουργός Εξωτερικών. Το να συνεχίζεται αυτή η συζήτηση πραγματικά ενοχλεί όλους τους ανθρώπους της περιοχής και τέτοιου είδους τοποθετήσεις πληγώνουν πραγματικά όλους τους ανθρώπους που προσπαθούν και ζουν και συμβιώνουν και θέλουν αυτή η συμβίωση να είναι αποδοτική και αέναη».

Σε ερώτηση για το αν ο ρόλος του προξενείου πλήττει τη μειονότητα και αν ο ίδιος αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία απάντησε πως «στην ιστορία των προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή μας, νομίζω ότι το να ψάχνουμε ένα αποκούμπι προς τα εκεί, μας οδηγεί σε λάθος δρόμο. Υπάρχει το συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας τέτοιων θεσμών και εδώ και σε όλο τον κόσμο και να το αναδεικνύουμε αυτό σε πρωτεύον ζήτημα, παραμελώντας όλα τα άλλα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, νομίζω ότι θα μας αποπροσανατολίσει.

Από αυτήν την άποψη εμείς θεωρούμε αυτή τη συζήτηση ανώφελη για την περιοχή μας, αν υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ούτε να εφιστούμε της τοποθέτησης και να πάρουμε και θέση γι’ αυτά τα ζητήματα, αλλά εμάς πραγματικά μας πληγώνει κάθε τόσο η συνεχής επίκληση του προξενείου για όλα τα ζητήματα, είτε αυτό αφορά κάποια διεκδίκηση στην περιοχή μας, είτε αυτό αφορά τις εκλογές. Η συνεχής επίκληση γραμμής από εκεί, ποιος, ποιον και γιατί και πώς στηρίζει πληγώνει βαθιά τον κόσμο που ζει εδώ της μειονότητα. Από αυτήν την άποψη θεωρούμε λανθασμένη και ανώφελη».

Σχολιάστε