«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει…Βενιζουέλα»

Posted: 5 Νοεμβρίου 2007 in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Το πήραν κι άλλοι χαμπάρι το «καλό παιδί»
  • Ευτυχώς, δεν τα γράφουμε μόνο εμείς
  • Άρθρο του δημοσιογράφου Ξάνθου Κώστογλου στην ιστοσελίδα του

Απ’ ότι φαίνεται, το «καλό παιδί» το πήραν χαμπάρι κι άλλοι και δεν τα γράφουμε μόνο εμείς. Διαβάστε τι γράφει ο δημοσιογράφος Ξάνθος Κώστογλου στην ιστοσελίδα του, για το «καλό παιδί» της Νομαρχίας Ροδόπης, κ. Άρη Γιαννακίδη.

Ακολουθεί το άρθρο του κ. Ξάνθου Κώστογλου, «Το ΠΑΣΟΚ δε θα γίνει…Βενιζουέλα»

Τελικά πότε ήταν ειλικρινής ο Νομάρχης, ο κ. Γιανακίδης; Όταν από το μπαλκόνι στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δήλωνε ότι δεν ήταν ΠΑΣΟΚ γιατί φρόντιζε να «καταθέσει» την κομματική του ταυτότητα, ως «υπερκομματικός» Νομάρχης ή σήμερα που όπως γράφουν οι τοπικές εφημερίδες μετέτρεψε τη Νομαρχία σε …γιάφκα των Βενιζελικών, στον εσωκομματικό πόλεμο για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ; Τελικά πότε ήταν ειλικρινής ως (πρώην) «παπανδρεϊκός»; Όταν «έπειθε» τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα του κ. Χατζηοσμάν ή όταν το «έπαιζε» «Νομάρχης και μόνο Νομάρχης» μήπως και του χρέωναν τις πολιτικές συνέπειες από καμιά «στραβή» αυτής της υποψηφιότητας;

Πάντως η μόνη ειλικρινής στάση του όλο αυτό το διάστημα ήταν η κραυγαλέα απουσία του από τις εκλογικές αναμετρήσεις των δυο τελευταίων ετών. Τις Δημοτικές εκλογές και τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Ο Νομάρχης και στις δύο αυτές περιπτώσεις έκανε το …λάθος να μας εκθέσει τον …αχίλλειο τένοντα του και να κρυφτεί. Έτσι το μόνο ερώτημα που χρήζει ειλικρινούς απάντησης είναι αν και πότε ήταν ΠΑΣΟΚ ο κ. Άρης Γιαννακίδης; Προσωπικά πιστεύω, γιατί τον κ. Γιαννακίδη τον γνωρίζω από πολύ παλιά, «από τα παλιά» που λένε, ότι ποτέ δεν ήταν «ψυχή τε σώματι» ΠΑΣΟΚ. Βρήκε φως και μπήκε.

Μια αλληλοσπαρασσόμενη τοπική οργάνωση, με μέτρια στην πλειοψηφία τους κομματικά στελέχη, με τις ισχυρές πλάτες του κουμπάρου του πρώην Νομάρχη κ. Σταυρόπουλου αποτέλεσε το άλλοθι της «ανανέωσης» της κομματικής οργάνωσης, που στην ουσία του ούτε οι συντηρητικές του πολιτικές απόψεις, ούτε ο ξύλινος πολιτικός του λόγος, ούτε το σημερινό βόλεμα και η life style πολιτική συμπεριφορά του επιβεβαιώνουν. Οι «εξεγερμένες» ιδέες των  γκρουπούσκουλων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αναπαύονται πια σε αφιερώματα  πολυτελών κατοικιών,  σε περιοδικά deco του είδους.

Ο κ. Γιαννακίδης ως έξυπνος άνθρωπος αντελήφθει ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το παίξει  στα δάχτυλα και σήμερα εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι το κατάφερε. Έναν-έναν έβγαλε από το παιχνίδι όλους τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, μηδέ εξαιρουμένων και αυτών που κάποτε τον ευεργέτησαν. Τα «δικτατορικά» ποσοστά του στα κομματικά όργανα, αποτέλεσμα του κομματικού μηχανισμού δημιούργησαν μια ψευδεπίγραφη εικόνα του κ. Γιαννακίδη ως «μικρού ήρωα», ενός star του ΠΑΣΟΚ. Εικόνα που προσπάθησε να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού χωρίς να διστάσει να κάνει προσωπικές παρεμβάσεις στον Τύπο για τη λογοκρισία κριτικών δημοσιευμάτων που τον αφορούσαν.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο κ. Γιαννακίδης ευθύνεται και με τη «συναινετική» πολιτική του τοπικά και τη θρυλούμενη «συμφωνία Κυρίων» με τον κ. Στυλιανίδη, για τη νομή της τοπικής πολιτικής εξουσίας, για τη συντηρητικοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ιδεολογική και πολιτική συρρίκνωση της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Κι αν σήμερα αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω αυτήν την παρέμβαση είναι γιατί προσωπικά διαφωνώ με το «καπέλωμα» το οποίο επιχειρεί σήμερα ο κ. Γιαννακίδης, του απλού δημοκρατικού κόσμου του τοπικού ΠΑΣΟΚ, προπαγανδίζοντας την πλέον συντηρητική και πολιτικά αμοραλιστική επιλογή για την αρχηγία του Κινήματος. Διχάζει το τοπικό ΠΑΣΟΚ και επαναφέρει το πλέον διχαστικό δίλημμα που εξουθένωσε την τοπική κοινωνία και την τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν, αυτό των «νοικοκυραίων» και των «παρταλιών».

Αλήθεια η Νομαρχιακή Επιτροπή και τα στελέχη του εθνικού Συμβουλίου, που θεσμικά επιφορτίζονται με την τήρηση των διαδικασιών και την εξασφάλιση της διαφάνειας δεν έχουν ακούσει, δεν έχουν διαβάσει τίποτε περί της «δραστηριότητας» του κ. Νομάρχη; Ή μήπως τους βολεύει η αναπαραγωγή των μηχανισμών και στο «νέο ΠΑΣΟΚ»;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s