«Το kick boxing δεν είναι πολεμική τέχνη, είναι άθλημα»

Posted: 16 Σεπτεμβρίου 2009 in ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ετικέτες: , , ,

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΗΣ

Τι κι αν προσμετρά 150 αγώνες και πλέον αλλά και ισάξιο αριθμό μεταλλίων και κυπέλλων; Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του kick boxing 2000 και 2005 Παναγιώτης Καρανικολής διέπρεψε για άλλη μια φορά σε διεθνείς αγώνες που διεξήχθησαν στις 12 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα όπου και νίκησε όλους τους αντιπάλους του μεταξύ των οποίων διεθνή ονόματα τα οποία θεωρούνται από τα πιο δύσκολα του χώρου.

Ενας όμως ακόμη στόχος του όπως λέει στη «Φωνή της Ροδόπης» που τον συνάντησε στο γυμναστήριό του στην Ελευθερούπολη Καβάλας είναι να τον μιμηθούν οι μαθητές του που τα πηγαίνουν εξίσου καλά με τον ίδιο και κατακτούν πρωτιές στο άθλημα. Σε ότι αφορά στη συνεργασία του με γυμναστήριο της Κομοτηνής τόνισε ότι πρόκειται να διεξαχθούν σεμινάρια από τον ίδιο στο γυμναστήριο του προσωπικού του φίλου Αποστόλη Κολιάτση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΗΣ

Ο Παναγιώτης Καρανικολής έχει ανακηρυχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής kick boxing 2000 και 2005, πρωταθλητής Ευρώπης το 1999, πρωταθλητής Ελλάδας από το 1994 ως το 2000, πρωταθλητής Ελλάδας πυγμαχίας Νο2 στην προ-ολυμπιακή ομάδα πυγμαχίας του 2004 και είναι επαγγελματίας αθλητής Thai Boxing. Ξεκίνησε στο άθλημα σε ηλικία 12 ετών. Σήμερα μετρά 19 χρόνια πρωταθλητισμού ενώ παράλληλα ασχολείται και με την πυγμαχία.

Για το kick boxing λέει ότι μπορεί να το ασκήσει ο οποιοσδήποτε, ένα παιδί 4 ετών αλλά κι ένας ενήλικας 60 ετών. Γυμνάζει όλο το σώμα, από την κορυφή μέχρι τα νύχια και κάτι ακόμα υπογραμμίζει ο ίδιος: «το kick boxing δεν είναι πολεμική τέχνη αλλά άθλημα». Τέλος αναφερόμενος στους εκκολαπτόμενους αθλητές υπογραμμίζει ότι το πρώτο που μαθαίνουν είναι η πειθαρχία, η αυτοσυγκέντρωση, η αυτοσυγκράτηση, η σωστή συμπεριφορά και ο σεβασμός στους μεγαλύτερους.

Το kick boxing περιλαμβάνει 11 κινήσεις: block, αντίδραση και κλοτσιές με χαμηλά λακτίσματα είναι οι βασικές κινήσεις που κάνει ένας αθλητής. Όλα τα χτυπήματα γίνονται από μπροστά και το πιο ευάλωτο μέρος του σώματος είναι το σαγόνι ενώ απαγορεύονται οι τρικλοποδιές.

Σχολιάστε