Λεφτά στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία… και όχι στον Λαναρά

Posted: 29 Απριλίου 2009 in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

fancosygkplat2-016

Την Τετάρτη (29/4) θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου οι εκπρόσωποι των τραπεζών που αποφάσισαν να δώσουν για μια ακόμη φορά το «φιλί της ζωής» στις επιχειρήσεις Λαναρά χρηματοδοτώντας το νέο επιχειρησιακό σχέδιο με 16 εκ ευρώ. Βασική προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση ήταν η οριστική και απόλυτη απομάκρυνση του…. βασικού μετόχου, Θωμά Λαναρά από την διαχείριση των χρημάτων. Αυτή την εποχή διαχειριστής των Ενωμένων Κλωστηρίων είναι κάποιος που έχει τοποθετηθεί από τις ενδιαφερόμενες τράπεζες προκειμένου να σώσει ότι μπορεί από την επιχείρηση.

Το σίγουρο είναι ότι οι 1.000 θέσεις εργασίας δεν πρόκειται να διατηρηθούν στο σύνολο τους αλλά θα υπάρξει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου καθώς και πρόωρη συνταξιοδότηση όσων βρίσκονται κοντά στα νόμιμα όρια ηλικίας για αποχώρηση.

Οι τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υφισταμένων Μονάδων και να υλοποιήσουν επιτέλους ένα ορθολογικό πλάνο που να διατηρήσει τουλάχιστον 650 θέσεις με προοπτική πολλών ετών. Τα προηγούμενα 19 εκ. ευρώ με τα οποία επιδοτήθηκε η επιχείρηση δεν χρησιμοποιήθηκαν για την βελτίωση της θέσης της επιχείρησης αφού περίπου 5 εκ. ευρώ επέστρεψαν στο Δημόσιο (ασφαλιστικά ταμεία, εφορία κλπ) ενώ τα υπόλοιπα πήγαν σε μισθούς, δεδουλευμένα, υποχρεώσεις.

Την Τετάρτη λοιπόν για πρώτη φορά θα τεθεί επί τάπητος ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο στο οποίο όλοι θα συμμετάσχουν με το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Μπροστά σ’ αυτή την προοπτική ήδη άρχισαν να καλούνται κάποιοι εργαζόμενοι για την επικείμενη λειτουργία του εργοστασίου στη βιομηχανική περιοχή.

Σχολιάστε